Ullablog

joulukuu 15, 2006

Fifi III -bongauksia

Fifi III -huiveja on valmistunut - ainakin Tinutski ja SeijaP ovat saaneet omansa valmiiksi, samoin Hiiruska jo jonkin aikaa sitten.

joulukuu 11, 2006

Ulla goes international

For Bianca in The Netherlands we'd like to say bedankt voor je reactie, het was leuk om van je te horen.

Ailin lapasia on nyt tehty Alankomaissa saakka! Vau.

joulukuu 08, 2006

Perjantaibongauksia

Tiinuli on neulonut PomPom-huivin - kiitämme ilmiannosta!

Ullablog haluaa myös kiittää Pauliinaa Cthulhu-ohjeen bongausvinkistä - Ullan diplomaattiosastolla on hyvät suhteet Tampereen suuntaan, joten saamme varmasti Aamulehden Valo-liitteen tännekin.

joulukuu 07, 2006

Jäljessä laahaavia ullabongauksia

Ulla kiittää bongausraporteista ja pahoittelee viivettä reagoinnissa.

Uhoavan Gnun lapaskuun loppukirin aikana valmistuivat Ailin lapaset. Gnulla näkyy myös Lehtimetsähuivin alkua.

Iso Gnukin on saanut Ailin lapaset ja toisetkin valmiiksi.

Lisäksi Tainan sivujen kuvagalleriasta löytyy Fifi.

lokakuu 16, 2006

Uusi viikko, uudet bongaukset

Sukkaa pukkaa -blogissa esitellään valmiit Ailin lapaset. Hanna taas on saanut valmiiksi Palmikkaat ja Hestia Roosa-huivin.

lokakuu 13, 2006

Perjantai 13. päivän bongaukset

Olemmekohan maininneet, että Fifi-huiveja valmistuu koko ajan? Outin Fifissä on kauniita ruskan sävyjä ja Hilin Fifi taas on pehmoista Teddyä. EDIT: myös TuijaM:n Fifi on valmis ja Fifi2 aluillaan.

Samoin Polysemia-kämmekkäitä syntyy tiuhaan tahtiin, tällä kertaa sekä Gehenna että Villapallo ovat saaneet omansa valmiiksi.

Sinhi taas on tehnyt hieman muokatun kaulapannan ja Tinttara kärjestä aloitetut sukat.

Lisäksi Ullablog tiedustelee, onko perjantai 13. päivä todellakin epäonninen neulepäivä vai onko kyseessä vain taikausko: katkeileeko lanka tai löytyykö siitä kummallisia solmuja? Keksikö itseraidoittuva sukkalanka aivan uudenlaisia raitoja? Ovatko silmukkasi putoilleet enemmän kuin normaalisti? Olisiko pitsineuleeseen pitänyt sittenkin laittaa elämänlanka? Eksyitkö ohjeessa väärälle riville uudestaan ja uudestaan? Sotkeentuvatko kirjoneuleesi langat aikaisempaa epämääräisemmäksi mytyksi? Neuloitko vahingossa sormikkaisiisi liian vähän tai paljon sormia tai sukkaasi kaksi kantapäätä - vai aloititko ja lopetitko sukkasi neulomalla kärjen kumpaankin päähän?

lokakuu 11, 2006

Ilmianna neuleesi!

Ilmianna neuleesi meille! Ullablog palaa pieneltä tauolta ja kaipaa apuasi ajan tasalle pääsemiseksi, sillä ilman ilmiantoasi Ullablog on yhtä onneton kuin Hiiruskan pariton Haruha-sukka ja sen kohtalotoveri Raitasukka...

Hestian Roosa on bongattu, samoin kissoja ilahduttanut KristiinaS:n toisenlainen Roosa-huivi. Mutta mitkä neuleet puuttuvat vielä? Jätä kommenttia!

Ilmiantoja ja bongauksia -EDIT: Saija on neulonut karamelli-Fifin, Tellu on tehnyt kauniisiin ruususukkiin tiimalasikantapään ja Sia on aloittanut sukkansa kärjestä.

lokakuu 03, 2006

Ullablog vastaa: Ullabongaukset

Nimettömänä pysyttelevä neulebloggaaja tiedusteli: "Millä perusteilla te merkitsette tänne blogiin, ne jotka ovat Ullan neuleita tehneet."

Vastaus on yksinkertainen: bloggaamme kaikista neuleista, jotka huomaamme neuleblogeja selatessamme. Kirjoitamme Ullablogia ja teemme Ullaa vapaaehtoisvoimin omien töidemme, perheidemme, opiskelujemme ja kaiken muun ohella, joten aina emme huomaa kaikkea, mutta yhdestäkään neuleesta emme ole tarkoituksella jättäneet bloggaamatta.

Käytännössä homma toimii kahdella tavalla: Ullablog seuraa Blogilistaa, koska se on helpoin tapa nähdä, mitkä suosikkeihin merkityt neuleblogit ovat päivittyneet ja bongaa sieltä parhaansa mukaan Ullan ohjeiden mukaantehtyjä neuleita. Blogilistan suosikit pääsee näkemään niin kotoa kuin työkoneeltakin (kun taas esim. RSS-lukija toimisi vain sillä koneella, jolle se on asennettu - eikä kaikilla blogeilla ole RSS- tai Atom-syötettä).

Toinen tapa saada neuleensa mainittua on jättää kommenttia nimensä/nimimerkkinsä ja bloginsa osoitteen kanssa. Monet tekevätkin niin ja poimimme kommenteista neuleet merkintöihin.

Neulebloggaajien jaottelusta A-, B- tai C-luokkaan ei ole kysymys, vaan siitä, että neuleblogeja on paljon. Vuoden 2003 alkaessa suomenkielisiä neuleblogeja ei ollut yhtään. Nyt Blogilistan Neulonta-luokassa blogeja on 355 kpl (vaikkakaan kaikki luokassa olevat blogit eivät ole neuleblogeja) ja Suomalaisten neuleblogien rinkiin kuuluu 285 blogia. Osa blogeista on samoja, osa eri. Lisäksi ovat ne neuleblogit, joita ei ole ilmoitettu minnekään ja joiden olemassaolosta emme tiedä.

Ullablog suositteleekin nimettömälle neulebloggaajalle (kuten muillekin neulebloggaajille) blogin ilmoittamista Blogilistalle, tai jos se ei tunnu hyvältä ajatukselta, valmistuneista neuleista voi jättää kommentin vaikkapa uusimpaan Ullabongaus-merkintään.

lokakuu 02, 2006

Syyskuun lopun ja lokakuun alun saldoa

Outi esittelee blogissaan erilaisia Fifejä. TuijaM on puolestaan aloittanut Fifin.

Jaana on neulonut melkein Haruhat ja Minnan Laine-sukatkin ovat nyt valmiit.

Pauliina on soveltanut Kokonia-pipon ohjetta ja neuloo nyt pitsihuivia.

syyskuu 28, 2006

Torstaina sovelletaan

Ullan ohjeita sovelletaan sujuvasti: Hanna on soveltanut Sauna- ja Lyyra-sukkien palmikoita ja Memmu puolestaan on neulonut kolmionmuotoisen Leskenlehti-huivin.

Niiden lisäksi Susanna on saanut valmiiksi sydänsukat.

EDIT: Petra on aloittanut Fifi2:n.

EDIT2: Taina on soveltanut kasialoitusta ja tiimalasikantapäätä.Käykää myös ihailemassa Maijun Kuuran kosketus -sukkia!

syyskuu 27, 2006

Keskiviikkoaamun iloksi

Keskiviikkoaamuna voit ihailla Henna Polysemia-kämmekkäitä, Sinhin Pitsisiä sydänsukkia ja Minnan Laine-sukkamuunnelmaa sekä Polysemia-kämmekkäitä.

EDIT: keskiviikkoillan iloksi taas esittelemme Outin aloittaman Fifin.

syyskuu 26, 2006

Hyvää tiistai-iltaa

Ullablog toivottaa hyvää tiistai-iltaa kaikille Jaanan melkein valmiiden Haruha-kämmekkäiden ja Susannan sydänsukkien myötä.

syyskuu 25, 2006

Maanantaita kaikille

Viimeisimmät Ullabongaukset ovat Hansun Leskenlehti-huivi, Saijan Roosa-huivi ja Minnien Kylykavereihin kuuluva pesukinnas.

EDIT: ...sekä Luovien käsien Fifi2.

Viikonlopun saldoa

Viikonlopun Ullabongaussaldo on seuraavanlainen:

- kämmekkäitä: Lellu on saanut valmiiksi Polysemia-kämmekkäät , Jonna Haruha-kämmekkäät ja Liinu Palmikkaat.

- huiveja: Hestian Fifi sekä Heidulin ja Beben Fifi2:t - eikä siinä vielä kaikki, Pauliinan Roosa on myös valmis.

- sukkia: Sinhin Lyyra-sukat ja Tandemin Sauna-sukat.

ja viimeisimpänä, mutta ei vähäisimpänä bongauksena vielä TuijaM:n Legs-pupu.

syyskuu 22, 2006

Perjantain bongaukset

Viikonloppua odotellessa Ullablogilla on ilo ja kunnia kertoa, että Johannan Viini-Jussi ja TuijaM:n Fifi-huivi ovat valmistuneet.

syyskuu 21, 2006

Torstaibongaukset

Tässäpä torstain saldoa: Sia on saanut valmiiksi Suvituuli-myssyn, Menna Huu on neulonut lisää sydänsukkia ja Anne-Marin Roosa-huivikin valmistui.

syyskuu 20, 2006

Keskiviikkoa kaikille

Menna Huu on neulonut sydänsukat. Kati puolestaan on saanut valmiiksi Helmi-myssyn - ja Tux-huivi on valmistumassa.

syyskuu 19, 2006

Tiistain huivibongauksia (ja muutakin)

Hili on saanut valmiiksi Fifin ja Outi Aurora-huivin.

EDIT: Myös Katin Aurora-huivi on valmis!

EDIT2: Sanni on neulonut kollinroikaleen ja Outi Haruha-sukat.

syyskuu 18, 2006

Alkavan viikon bongauksia

Valmistuneisiin neuleisiin kuuluvat Annan Fifi2 , Liinu Villikanin Unisukat ja Ziinan melkein ohjeen mukaiset Polysemia-kämmekkäät.

syyskuu 17, 2006

Lepopäivän ratoksi -bongauksia

Katin Haruha-kämmekkäät ovat valmiit - ja Tuula on innostunut neulomaan Sneaker-sukkasia oikein urakalla (ja ei, Ullan ohjeiden kanssa mopo ei voi karata käsistä!).

syyskuu 16, 2006

Viikonloppubongauksia

Meemun toinenkin Haruha-kämmekäs on valmis, samoin Minnien versio ylösalaisneuleesta ja Menna Huun versio Safari-kämmekkäistä.

syyskuu 13, 2006

Torstai on toivoa täynnä -bongaukset

Ullan ohjeiden mukaan on valmistunut huiveja: Tikrun mami on saanut valmiiksi Leskenlehtihuivin, samoin Anne-Marin Fifi on valmis. Mutta onko Riitan huivi Fifi vaiko Fifin kaksoisolento?

Myös kädet ja jalat pysyvät lämpiminä: Hennan ensimmäinen Polysemia-kämmekäs valmistui ja Lea on aloittanut Haruha-sukat.

EDIT: Katja on tehnyt Palmikkaat.

syyskuu 12, 2006

Aamupäivän bongaukset

Mursuliina on tehnyt Ullan ylösalaissukkien ohjetta soveltaen ihanan lämpöisen näköiset pitkät sukat ja Verano on neulonut Laine-sukat jo jonkin aikaa sitten. Satu U taas on saanut valmiiksi jo toisen Suvituuli-myssyn!

EDIT: Aamupäivän Ulla-bongaukset alkavat olla iltapäivän Ulla-bongauksia... Sinikka on saanut valmiiksi Fifi2-huivin .

syyskuu 11, 2006

Yritetään pysyä mukana bongailussa

Tinutski on saanut valmiiksi toisenkin Polysemia-kämmekkään. Kämmekäsrintamalla tapahtuu muutenkin, sillä Meemu on puolestaan saanut valmiiksi ensimmäisen Haruha-kämmekkään.

Pysyykö kukaan enää perässä?

Satu U on saanut valmiiksi Suvituuli-myssyn, Tuttuja pistoja -Tuula taas Kylykaverien pitsineuleella tehdyt sukat ja Pia T Laine-sukat.

Neuleita valmistuu niin hurjaa vauhtia, että emme varmaan pysy enää perässä, kun syksy ja neuleprojektit etenevät ilmojen viiletessä ja joulun lähestyessä...

syyskuu 10, 2006

Ihailtavaa Ullailua

Polysemia-kämmekkäitä on valmistunut monessa paikassa: Johanna on saanut omansa valmiiksi, samoin Satu U ja Kati.

Outi on aloittanut Haruha-sukat ja Puikoissa-blogin Hanna taas Fifin . Lankapelin Isrik on saanut oman Fifinsä valmiiksi ja Tuula taas teki Sneaker-sukkaset unisukiksi toisten Sneaker-sukkasten lisäksi.

EDIT: virheitä korjattu

syyskuu 06, 2006

Syysbongaukset, syysbongaukset, syysbongaukset!

Minde on saanut valmiiksi Sauna-sukat upean punasävyiseksi Kool Aid -värjätystä Nallesta ja Johanna on tehnyt iloisen pinkit Polysemia-kämmekkäät.

Jonskulaisella on ongelmia Laine-sukkien kanssa. Ulla toivottaa tsemppiä!

syyskuu 05, 2006

Lisää syysbongauksia

Annika on saanut valmiiksi Leskenlehtihuivin ja Tuuli Ullan ohjeen mukaan neulotut kärjestä aloitettavat tossut.

syyskuu 04, 2006

Syyskuun toiset bongaukset

Tinutski on saanut valmiiksi yhden Polysemia-kämmekkään. Odotamme innokkaina paria!

Kvilla taas on neulonut Suvituuli-pipon ja Haruha-sukat. Sukkia on syntynyt muillakin: Outi on soveltanut Ullan ohjeista suloiset sydänsukat ja Sinikka on saanut valmiiksi huippusuositut Sauna-sukat.

syyskuu 01, 2006

Ulla jatkaa bongauksia

Näin syyskuun alussa on hyvä jatkaa Ullabongauksia. Aloitetaan kertomalla, että Anni on saanut valmiiksi vihreän Fifi-huivin Idenan Bamboo-langasta.

EDIT: Annika on saanut valmiiksi Sauna-sukat. Käykää myös katsomassa Sadun Fifit!

Jatkamme edelleen syyskuun alusta alkaen valmistuneiden neuleiden bongailua. Pysykää kanavalla!

toukokuu 15, 2006

Ullabongauksia: mm. sukkia

Mohairmetsässä ollaan nyt KoolAid-värjätyt Kuuran kosketus -sukat jalassa. Lellu taas teki KoolAid-langasta Sauna-sukat.

Koukussa-blogissa ei tehdä Sauna-sukkia, vaan Sauna-toppia. Loistavasti sovellettu!

Ullabongauksia: kootut Fifit

Viime aikoina on taas valmistunut paljon huiveja ja Fifiin ollaan sekä Koukussa että Puikoissa. Myös KirsiJ on saanut valmiiksi Fifin.

LISÄYS: Ilonakin on saanut Fifin valmiiksi, samoin Katja.

toukokuu 12, 2006

Ullabongauksia edelleen

Carita on saanut valmiiksi myös mini-Roosan.

toukokuu 11, 2006

Ullabongauksia aina vain

Carita on saanut keväisen vihreät Sauna-sukat valmiiksi.

Samoin Jaana on saanut ylösalaisraglaninsa valmiiksi.

Sitten vielä kaino pyyntö: Ullablog kertoo mielellään Ullan ohjeiden mukaan tehdyistä neuleista varsinkin, jos niistä on kuvia ja sen lisäksi kaikesta muusta neulojia kiinnostavasta. Emme kuitenkaan ehdi huomata kaikkea, joten vinkkaa kommenteissa, jos jotain on jäänyt meiltä väliin.

toukokuu 05, 2006

Ullabongauksia XVII

JaanaMaan ylösalaisinraglan etenee.

LISÄYS: Kati on saanut valmiiksi Sauna-sukat ja Fair isle -kotisukat. Hienoa!

LISÄYS II: Santra on saanut leskenlehtihuivin valmiiksi.

toukokuu 04, 2006

Ullabongauksia XVI

Carita on saanut valmiiksi Lyyra-sukat ja aloittaa Sauna-sukkia. Vilkaiskaapa myös kätevää sukanpingotinta!

toukokuu 03, 2006

Ullabongauksia XV

Kuinkahan kauan roomalaisten numeroiden käyttö vielä onnistuu ennenkuin tulee tenkkapoo?

Oli miten oli, Paljain käsin -blogissa ei enää olla paljain käsin, koska palmikkokämmekkäät valmistuivat juuri.

toukokuu 02, 2006

Ullabongauksia XIV

Ullan taustalla toimiva Susanna on saanut Sauna-sukat valmiiksi ja niistä tuli aivan IHQut.

toukokuu 01, 2006

Ullabongauksia XIII

Lauralla on tekeillä Fifi-huivi Butterflystä. Myös Tikrun mami on aloittanut Fifin.

Evelinin Fifi on valmis. Ulla onnittelee hienon huivin johdosta!

JaanaMaa neuloo langan värjäämisen lomassa ylösalaisraglania.

PS. Tarjan vitsi naurattaa taatusti Ullan lukijoita.

huhtikuu 26, 2006

Ullabongauksia XII

Ullan hieman vanhempaa sukkadesigniä edustavat Käsityöriippuvaisen aloittamat Peru-sukat. Vanhempaa designiä on analysoitu myös Väkerrellen-blogissa Kuuran kosketus -sukkien merkeissä.

Askartajattaren luona pupu ja kissa ovat kodinsisustuspuuhissa.

huhtikuu 23, 2006

Ullabongauksia XI

Marin Fifi on valmis. Hyvältä näyttää!

LISÄYS: Villasukka puolestaan on saanut valmiiksi Sauna-sukat. Hyvältä näyttävät nekin!

huhtikuu 19, 2006

Ullabongauksia X

Kotiäiti on koukussa Roosaan (sekä Kevät-huiviin, jonka ohje on Ziinan Pahaisessa blogissa, ei Ullassa). Martsulikin on saanut Kevät-huivin lisäksi valmiiksi Sauna-sukat. Sauna-sukista puheenollen, ne ovat Tikrullakin työn alla...

Päivän Fifi löytyy Lauran keskeneräisten töiden joukosta.


LISÄYS: Hanna on tehnyt Helmi-myssyn, Annika on aloittanut Leskenlehti-huivin ja Silmukat-blogissa on neulottu kärjestä aloitetut sukat.


LISÄYKSEN LISÄYS: Jee Jennille, joka on aloittanut Fifin ja toinen jee Ziinalle, joka sai Sauna-sukat valmiiksi.


VIELÄ LISÄÄ: Näpertelyblogista bongattu silmäpakohihat.

huhtikuu 18, 2006

Ullabongauksia IX

Nurin kurin -blogin Senjan Aurora-huivi on ihanan pinkki ja kaiken lisäksi vielä kauniisti kirjottu.

Sukkasillaan kannattaa olla, kun sukissa on käytetty Hilma-lapasten mallineuletta.

huhtikuu 17, 2006

Ullabongauksia VIII

Tuhrauksia-blogissa esitellään raittiista ulkoilmasta nauttiva Fifi2. Ulla toteaa, että Fifi2 on niin hieno, että tuhrauksista ei kannattaisi sen yhteydessä puhua ollenkaan. :-)

LISÄYS: Ullablog noteeraa erityisen mielellään Ullan ohjeiden mukaan tehdyt neuleet, kun niistä on kuvia. Käykääpä siis katsomassa Oosan Fifiä ja Sinikan Fifiä.

Ettei ihan pelkäksi Fifiksi menisi kuitenkaan, käykääpä myös ihailemassa Uhoavan Gnun Lyyra-sukkia.

huhtikuu 16, 2006

Ullabongauksia VII

Silmukat-blogissa esitellään juuri valmistunut Fifi2. Hyvältä näyttää!

Hyvältä näyttää Fifi toisaallakin: Elämä on... Fifin tekemisen iloa, eikö niin?

huhtikuu 11, 2006

Ullabongauksia VI

JaanaV:llä on työn alla Tallinn-huivi. Lanka taitaa olla Novitan Samosia, mutta valitettavasti loppumassa, joten käykääpä penkomassa varastojanne ja auttamassa Jaanaa! Myös Tandemi on aloittamassa samaa huivia.

Toisaalla Paulan pääsiäispupu on saanut veljen.

huhtikuu 10, 2006

Ullabongauksia V

Paulalla on pääsiäispupuja.

huhtikuu 07, 2006

Ullabongauksia IV

Oosa jatkaa Fifin parissa ja testaa, miltä se näyttää kirjoneuleisena.

Tämä onkin oiva tilaisuus mainostaa Ullan tyhjänä ammottavaa galleriaa - laittakaa meille osoitteeseen ulla [at] ullaneule.net kuvia neuleistanne, nimenne/nimimerkkinne ja kommenttinne ohjeesta, niin julkaisemme ne kaikkien Ullan lukijoiden iloksi ja inspiraatioksi!

huhtikuu 06, 2006

Ullabongauksia III

Helminallella on 10 puikkoa langalla ja pupu menossa kylpyyn...

huhtikuu 04, 2006

Ullabongauksia II

Fifi on aiheuttanut Oosalle ongelmia. Ulla toivottaa tsemppiä!

Fifi on ollut osallisena radikaaleissa päätöksissäkin. Solmujen ja silmukoiden Tarja purki Fifinsä ja neuloi langoista Auroran.

Lopuksi jotain ihan muuta: Kuulumisia-blogin Maija taas päätyi soveltamaan Ullaan käännettyä Legs-pupun ohjetta ja neuloi suloisen apinan.

huhtikuu 03, 2006

Ullabongauksia

Marin mopo lähti käsistä Leskenlehtihuivin kanssa. Ulla jää kiinnostuneena seuraamaan tilannetta!

EDIT: Myös Santra on innostunut leskenlehdistä.

Leskenlehtihuivista puheenollen, huivin suunnittelija Cairbre julkaisi blogissaan lähikuvia mallineuleesta.

Takaisin Ullaan