« Syyskuun lopun ja lokakuun alun saldoa | Ullablog | Pikkujoulut ja vuosikokous »

Ullablog vastaa: Ullabongaukset

Nimettömänä pysyttelevä neulebloggaaja tiedusteli: "Millä perusteilla te merkitsette tänne blogiin, ne jotka ovat Ullan neuleita tehneet."

Vastaus on yksinkertainen: bloggaamme kaikista neuleista, jotka huomaamme neuleblogeja selatessamme. Kirjoitamme Ullablogia ja teemme Ullaa vapaaehtoisvoimin omien töidemme, perheidemme, opiskelujemme ja kaiken muun ohella, joten aina emme huomaa kaikkea, mutta yhdestäkään neuleesta emme ole tarkoituksella jättäneet bloggaamatta.

Käytännössä homma toimii kahdella tavalla: Ullablog seuraa Blogilistaa, koska se on helpoin tapa nähdä, mitkä suosikkeihin merkityt neuleblogit ovat päivittyneet ja bongaa sieltä parhaansa mukaan Ullan ohjeiden mukaantehtyjä neuleita. Blogilistan suosikit pääsee näkemään niin kotoa kuin työkoneeltakin (kun taas esim. RSS-lukija toimisi vain sillä koneella, jolle se on asennettu - eikä kaikilla blogeilla ole RSS- tai Atom-syötettä).

Toinen tapa saada neuleensa mainittua on jättää kommenttia nimensä/nimimerkkinsä ja bloginsa osoitteen kanssa. Monet tekevätkin niin ja poimimme kommenteista neuleet merkintöihin.

Neulebloggaajien jaottelusta A-, B- tai C-luokkaan ei ole kysymys, vaan siitä, että neuleblogeja on paljon. Vuoden 2003 alkaessa suomenkielisiä neuleblogeja ei ollut yhtään. Nyt Blogilistan Neulonta-luokassa blogeja on 355 kpl (vaikkakaan kaikki luokassa olevat blogit eivät ole neuleblogeja) ja Suomalaisten neuleblogien rinkiin kuuluu 285 blogia. Osa blogeista on samoja, osa eri. Lisäksi ovat ne neuleblogit, joita ei ole ilmoitettu minnekään ja joiden olemassaolosta emme tiedä.

Ullablog suositteleekin nimettömälle neulebloggaajalle (kuten muillekin neulebloggaajille) blogin ilmoittamista Blogilistalle, tai jos se ei tunnu hyvältä ajatukselta, valmistuneista neuleista voi jättää kommentin vaikkapa uusimpaan Ullabongaus-merkintään.

Takaisin Ullaan