JOULUEKSTRAN ETUSIVULLE - TAKAISIN ULLAAN 03/05
 

 

Ullan jouluekstran tekivät

 
 

Aurora

Aurora on saanut lankatartunnan jo varmasti äidinmaidosta. Ensi kosketukset lankamaailmaan on saatu jo pikkutaaperona äidin ja mummon lankakasoissa leikkiessä. Suurimman käsityö-innostuksen aiheuttavat erityisesti ristipistot, virkkaus ja neulominen eli tikkuaminen, kuten Etelä-Pohjanmaalla tavataan sanoa.

Käsitöiltä ylimenevän ajan vievät IT-alan työt sekä kissa ja avomies, mutta eivät välttämättä tässä järjestyksessä… Auroran käsitöitä käsittelevä blogi löytyy osoitteesta http://andromeda.vuodatus.net/

Joulutähdet

Kysymykset Auroralle Ullan kautta: ulla @ ullaneule.net

 

 

Outi Ernvall

Tämä kolmekymppinen uusioperheen äiti ja muutaman pienen ihmisen mummo piirtää ammatikseen niitä karttoja, joiden avulla muiden pitäisi löytää paikasta A paikkaan B. Outi on neulonut omasta mielestään lähes aina. Puikot ja virkkuukoukut tulivat tutuiksi jo ennen kouluikää.

Nykyään hän neuloo enimmäkseen talvet, virkkaa kesät ja koittaa siinä välissä joskus ommella jotain pientä niin itselle kuin muullekin perheelle ja suvulle. Outin neulomat saapassukat lämmittävät nykyään suvun miesten jalkoja niin maalla kuin merelläkin. Perheen lapset ja lapsenlapsetkin ovat saaneet/joutuneet oppimaan, että lahjapaketti on pehmeä, yleensä jonkin verran pörröinen, mutta aina on varmaa, että ei kuitenkaan kutittava.

Alma-pipo ja sukat

Ota yhteyttä Outiin: outi.ernvall @ gmail.com

 

Niina Hakkarainen

Niina innostui neulomisesta lukiossa ja onkin siitä lähtien neulonut enemmän ja vähemmän säännöllisesti. Parin vuoden tauon jälkeen neulonta tuntuu taas uudelta ja uusi on myöskin innostus erilaisten ns. parempien lankojen hankkimiseen. Kuvassa hän on toisen harrastuksensa, hyvän ruoan parissa.

Neulomisharrastuksestaan Niina kertoo blogissaan Knitter's Block.

Neulojan Käsikirja -arvostelu

 

Jussi Katajala

Jussi on tietoliikenneinsinööri ja tietotekniikan DI, joka kuvitteli juttunsa ”Elämä, maailmankaikkeus - ja lanka” olleen neulomista postmodernissa maailmassa käsittelevän juttusarjan ensimmäinen ja viimeinen osa, mutta hänelle kerrottiin että hän oli väärässä.

Jussin harrastuksiin voi perehtyä Jussin sivuilla.

Joulunovelli Laaman syksy »

Pyydä Jussi oluelle: jussi @ katajala.net

 

Marjut Katajala

Marjut on neulonut enemmän ja vähemmän innokkaasti viimeiset kymmenkunta vuotta. Hän keräilee lankaa ja harrastaa aviomiehensä kiduttamista pehmeillä neuleilla. Marjut esittelee neuleitaan ja joka paikkaan tunkevia lankaa jäystäviä kissojaan Marjutin neuleet -sivuillaan.

Pörröpuudeli

Chiliglögi

Ulla toivottaa kaikille lämpöistä joulua

Ota yhteyttä Marjutiin: marjut @ katajala.net

 

 

Tiina Kovalaine

Tiina on neulonut aktiivisesti parin vuoden ajan. Tiinaa on tituleerattu käsitöiden moniottelijaksi, neulomisen lisäksi Tiinaa kiinnostavat mm. ristipistot, virkkaus, silkkimaalaus ja askartelu. Kaikenlaiset käsityöjutut ovat lähellä hänen sydäntään, joku työ on aina oltava kesken tai vähintään suunnittelussa. Lue lisää Tiinan käsityöt -blogista!

Joulusukat

Ota yhteyttä Tiinaan: tiinan.kasityot @ gmail.com

 

Hanna Luoto

Hanna on harrastanut neulomista kausiluontoisesti. Yhtenä vuonna syntyy paljonkin valmiita töitä ja toisen vähemmän. Nyt puikot kilisevät aina, kun sille on aikaa töiden ja lasten jälkeen. Käy tutustumassa Hannan blogiin, josta löydät muutakin kuin
neuleita.

Hannan muita harrastuksia ovat kirkkokuorossa laulaminen, kesäisin moottoripyöräily ja posliininmaalaus.

Huovutetut hatut

Ota yhteyttä Hannaan : hanna.luoto @ kotinet.com


Niina S

NiinaS tai useimmiten Ziina on harrastanut neulomista monen vuoden ajan viime aikoina kasvavalla innolla, aikaa vievät myös perhe ja kesäisin puutarhanhoito. Erityisesti pitsi- ja pintaneuleet ovat sydäntä lähellä ja syksy kuluu joululahjaneulomusten parissa.
Neulomista ja muuta elämää löytyy Pahaisesta blogista. (http//:ziinanblogi.blogspot.com)


Ota yhteyttä Niinaan: ziina77 @ hotmail.com

Scarlett-huppu

 

Ninni

Ninni on neulonut aktiivisesti kesästä 2004 lähtien. Kouluaikoina hän oppi neulonnan perusteet ja neuloi muutamat lapaset ja Barbien vaatteita.

Neulontaharrastus virisi uudelleen isoäidin poismenon jälkeen. Ninni koki, että jonkun on jatkettava hänen mammansa jälkeen suvun neulojana. Neulonta on ollut siis surutyötä ja osin myös terapiaa masennussairautta vastaan. Neulominen on tuonut hänen elämäänsä paljon iloa ja innostusta. Neuleitaan Ninni esittelee Ninnin neuleet -blogissaan.

Ninni suunnittelee kaikki neulemallinsa itse. Eniten neuleita syntyy omille lapsille, Mimosalle ja Luukakselle, mutta jonkin verran hän tekee myös tilaustöitä ja lahjatöitä. Ninnin muita harrastuksia ovat maalaaminen, laulu, pianonsoitto, ruoanlaitto, leivonta, kirjoittaminen ja korujen tekeminen.

Dance of Warm Sotfness

 

 

Tanja Rantanen

Tanja on neulonut 6-vuotiaasta, mutta vuosien aikana innostus on vaihdellut. Nykyisin niin neulominen kuin muutkin käsityöharrastukset tarjoavat hyvää vastapainoa työlle, jossa aikaansaannokset eivät ole aina niin näkyviä. Puikoilla on nykyisin useimmiten huiveja, sukkia ja muita pieniä, nopeasti valmistuvia töitä.

Sanni

 

 

Maarit Stranius

Santtu-mato

 

 

Susanna V.

Susanna on 27-vuotias espoolainen, joka nauttii vakavasta lankariippuvuudestaan ja käyttää kaiken liikenevän aikansa neulomiseen. Puikkojen kilinää kuuntelee myös kaksi pientä lasta, vauva-arjen ja harrastusten yhteensovittaminen vaatii välillä järjestelyjä.

Vapaa-ajalla Susanna kirjoittelee blogiinsa Susannan käsityöt ja hoitaa Neuleyhdistys Ullan jäsenasioita.

Servettirenkaat

 

 

Neuleyhdistys Ulla

Ohjeita kirjoittajille

-

Tekijät

Aurora

Outi Ernvall

Niina Hakkarainen

Jussi Katajala

Marjut Katajala

Tiina Kovalaine

Hanna Luoto

Niina S.

Ninni

Tanja Rantanen

Maarit Stranius

Susanna V.

 

 

Aineiston © sen tuottajalla. Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.

Lisää tietoa Kysy Ullalta -sivulla.