ARTIKKELIT OHJEET ARKISTO ULLAKKO INFO ULLABLOG

Ullan 01/07 tekivät

 

Neuleyhdistys Ulla

Ohjeita kirjoittajille

-

Tekijät

Elina Aro

Niina Hakkarainen

Minna Heimola

Hanna-Kaisa Hämäläinen

Helen Idarand

Jepy

Jussi Katajala

Marjut Katajala

Katja Kvintus

Suvi Leppänen

Meri Markus

Kristel Nyberg

Puputsi

Tuulia Salmela

Eeva Saviranta

Pia Tuononen

Tiina Väätäinen

 

 

Aineiston © sen tuottajalla. Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.

Elina Aro

Elina on oikeuskielen kiemuroista ja semantiikasta kiinnostunut humanistityttö, jonka kärsivällisyys on usein koetuksella kaulaliinan kaltaista pitkää suoraa kappaletta neulottaessa. Niinpä lankakerillä onkin useimmiten taipumus muuttua pipoiksi, lapasiksi tai muiksi tarpeeksi vaihtelua tarjoaviksi neulomuksiksi. Neulomisen ohella Elina harrastaa graduntekoa, sauvakävelyä ja opiskelijarientoja, mm. toimintaa Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan parissa. Taisteluun keskeneräisiä neuleita vastaan voi tutustua blogissa.

Kesämarja -lapaset »

Ota yhteyttä Elinaan: elina piste aro @ helsinki piste fi

 

Niina Hakkarainen

Niina innostui neulomisesta lukiossa ja onkin siitä lähtien neulonut enemmän ja vähemmän säännöllisesti. Parin vuoden tauon jälkeen neulonta tuntuu taas uudelta ja uusi on myöskin innostus erilaisten ns. parempien lankojen hankkimiseen. Kuvassa hän on toisen harrastuksensa, hyvän ruoan parissa.

Neulomisharrastuksestaan Niina kertoo blogissaan Knitter's Block.

Papillon -huivi »

Palmikkoja ilman apupuikkoa »

Ota yhteyttä Niinaan: niinushka @ gmail.com

Minna Heimola

Minna Heimola, joka tunnetaan joissakin piireissä myös nimellä Meira, on siviilissä yliopistolla tällä hetkellä väitöskirjaansa viimeistelevä tutkija. Neulomista pari vuotta aktiivisesti aina tv:n katselun yhteydessä harrastanut Minna on erityisen innostunut pitsihuiveista, mutta puikoilla on myös muuta palmikkopuseroista sukkiin ja lapasiin sekä vaakatilkkuihin. Minnan muita paheita ovat virkkaaminen, kirjojen ja lankojen hamstraus, roolipelit ja sipsien syönti...

Alice -lapaset »

Yhteydentot Minnaan Ullan toimituksen kautta.

Hanna-Kaisa Hämäläinen

Hanna oppi neulomaan jo pienenä mummonsa avustuksella, mutta hurahti neulomiseen peruskoulun lopussa. Nyt hän opiskelee ja purkaa stressiä neulomisen avulla. Välillä lanka ja puikot tuntuvat häiritsevän jo itse opiskeluakin.
Lisää Hannan neuleharrastuksesta voi lukea hänen neuleblogistaan.

Ursus -kämmekkäät »

Yhteydenotot Hannaan Ullan toimituksen kautta.

Helen Idarand

Helen on neulonut viimeiset 15 vuotta. Helen on virolaisen neulonta-listan perustaja ja virolaisen käsityöyhdistyksen Kirju Kummut jäsen. Neulontaharrastuksesta kasvoi myös hänen yritysprojektinsa Lankakori.

Lumipallo -kypärämyssy »

Yhteydenotot Heleniin Ullan toimituksen kautta.

Jepy

Jepy on aina rakastanut kaikenlaista käsillä tekemistä. Neulomiseen hän ihastui pari vuotta sitten, ja sen jälkeen neuleita onkin syntynyt tasaiseen tahtiin. Neulomisen lisäksi Jepy virkkaa, askartelee, ompelee, piirtää ja maalaa. Valmistuneisiin töihin voi tutustua Jepyn blogissa.

Pumpulihuivi »

Ota yhteyttä Jepyyn: jepy @ luukku.com

Jussi Katajala

Jussi on neulojan aviomies, tietoliikenneinsinööri ja DI, joka kuvitteli juttunsa ”Elämä, maailmankaikkeus - ja lanka” olleen neulomista postmodernissa maailmassa käsittelevän juttusarjan ensimmäinen ja viimeinen osa, mutta hänelle kerrottiin että hän oli väärässä.

Jussin harrastuksiin voi perehtyä Jussin sivuilla.

Tarkastuskäynti »

Pyydä Jussi oluelle: jussi @ katajala.net

Marjut Katajala

Marjut on neulonut enemmän ja vähemmän innokkaasti viimeiset kymmenkunta vuotta. Hän keräilee lankaa ja harrastaa aviomiehensä kiduttamista pehmeillä neuleilla. Marjut esittelee neuleitaan ja joka paikkaan tunkevia lankaa jäystäviä kissojaan Marjutin neuleet -sivuillaan.

Pääkirjoitus »

Magic Loop -ohje »

Ota yhteyttä Marjutiin: marjut @ katajala.net

Katja Kvintus

Katja Kvintus on neulonut melkein koko ikänsä. Äitiyslomalla hän tutustui neuleblogeihin ja koki herätyksen. Oman blogin kuvitukseksi puikoilta putoilee tasaiseen tahtiin kaikkea pientä ja kivaa, enimmäkseen lapsille ja kummilapsille. Katjan neuleista voit lukea lisää hänen blogistaan.

Novitan uutuslankojen arvostelu »

Ota yhteyttä Katjaan: katja.kvintus @ saunalahti.fi

 

Suvi Leppänen

Ala-asteen käsityötunneilla Suvi sai valmiiksi aina vain toisen lapasen ja villasukan, eikä käsityökärpänen päässyt puraisemaan. Pari vuotta sitten jokin naksahti, ja kaksi paria villasukkia näkivät päivänvalon. Aktiivisemmin Suvi on neulonut vasta viime vuoden syksystä lähtien. Hitaalle neulojalle lempparineulottavia ovat vielä paksut langat isoilla puikoilla, mutta pikkuhiljaa taitaa olla aika uskaltaa siirtyä hieman haastavampiinkin malleihin ohuemmilla puikoilla ja langoilla. Suvin neuleharrastukseen voit tutustua hänen blogissaan.

Lumihiutalepipo »

Ota yhteyttä Suviin: suvi . m . leppanen @ tut . fi

Meri Markus

Meri on neulonut vasta reilun vuoden. Alkuun ei sujunut edes nurja silmukka, päättelystä puhumattakaan. Nykyään ei enää monikaan ohje pelota, taitoa alkaa karttua ja ylpeys omasta osaamisesta kasvaa. Niin siinä kävi, että kun puikoille antoi pikkusormen niin veivät mokomat koko käden.

Neulomisen lomassa Meri pyörittää kolmelapsista perhettään ja lukee niin paljon kuin suinkin ehtii. Televisiokin on nykyisin usein päällä, koska sitä katsellessa neuleita syntyy kuin itsestään. Tekeleitä voi käydä katselemassa blogissa.

Gertrude ja Osvald »

Ota yhteyttä Meriin: meritys @ gmail.com

Kristel Nyberg

Kristel Nyberg lukee mielellään Raamatun alkukielten ja antiikin
tekstien vastapainoksi neuleohjeita, jotka eivät ole laisinkaan niin
hepreaa. Väitöskirja on kotiäidillä tällä hetkellä jäähyllä, mutta
neuleita syntyy tasaiseen tahtiin.

Kristelin neuletöihin voi tutustua tarkemmin Kristelin neulesivuilla.

Bruno -neuletakki »

Pisara -pusero »

Ota yhteyttä Kristeliin: kristel @ iki . fi

Kaisa-Liisa Pirkkanen

Kaisa-Liisa Pirkkanen on musiikin ammattilainen, joka on perinyt neulomisharrastuksensa äidiltä ja molemmilta mummoiltaan. Hän on niin riippuvainen neulomisesta, että hän neuloo nykyisin melkein ihan missä vaan. Koko ajan on meneillään ainakin kolme käsityötä, yksi kotiin, yksi matkoille ja yksi ihan muuten vaan. Kaisa-Liisa harrastaa muitakin käsityön aloja; viimeisen vuoden innostuksena ovat olleet ryijyt ja erilaisten kassien ompeleminen. Neulominen ja muut käsityöt ovat hyvää ajankulua ja terapiaa täysin toisenlaisen työn vastapainoksi!

Hupsut hapsut -kaulaliina »

 
Yhteydenotot Kaisa-Liisaan Ullan toimituksen kautta.

Puputsi

Laura eli Puputsi on innokas neuloja, joka vasta suunnittelee ensimmäisiä tekeleitään. Neulontaharrastusta on kuitenkin takana jo useamman vuoden ajan, vaikka nykyisin neulontaharrastus on painottunut lankahamstraukseen. Aika menee lähinnä opiskeluun ja töissäkäyntiin, eikä neuletöitä saa pahemmin valmiiksi asti. Sydäntä lähellä ovat myös virkkaaminen, helmitöiden harjoittelu ja massatyöt. Neulonta- ja muita puuhia voi kuitenkin seurata blogista.

Lankakauppavinkkejä Tukholmasta »

Yhteydenotot Puputsiin Ullan toimituksen kautta.

Tuulia Salmela

Tuulia on toistaiseksi San Diegon lämmössa vaikuttava käsityöharrastusten moniottelija. Neulomista hän on harrastanut yli 10 vuotta. Tuulia suunnittelee suurimman osan neuleitaan itse, ja neuleissa tärkeintä on pidettävyys ja käytännöllisyys.

Boleropaita »

Neuleen korjaus »

Ota yhteyttä Tuuliaan: tuuliasalmela @ yahoo piste com tai blogista.

Eeva Saviranta

Eeva Saviranta oppi neulomaan jo pienenä. Neulojana hän useimmiten ensiksi varastoi langan talteen kotiinsa ja vasta sitten suunnittelee käyttötarkoituksen. Kuten monen muunkin neulojan luona, hänenkin kotonansa lankavarastoa vahtii miehen lisäksi kissa. Eeva dokumentoi neuleharrastustaan blogissaan.

Hönkä -kaulaliina »

Suomu -kaulaliina »

Ensimmäisiä askelia neulekuvaukseen »

Yhteydenotot Eevaan Ullan toimituksen kautta.

Pia

Pia Tuononen

Pia on koulutukseltaan kansatieteilijä, joka saa innoitusta neuleisiinsa historiasta, arkeologiasta, eri maiden kuvallisesta perinteestä ja luonnosta. Pia on harrastanut neulomista jossain määrin ainakin 15 vuotta ja nykyisin neulomisharrastuksen lisäksi hän maalaa myös akvarelleja.

Laura -lettipipo »

Yhteydenotot Piaan Ullan toimituksen kautta.

Tiina Väätäinen

Tiina on harrastanut taistelua lisääntyviä lankakeriä ja keskeneräisiä neuleita vastaan hieman yli kymmenen vuotta. Tiinan neuleharrastuksesta voit lukea lisää hänen blogistaan.

Ellan pipo »

 

Yhteydenotot Tiinaan Ullan toimituksen kautta.