Sananjalka-sukat

Keväänvihreiden sukkien pitsikuvio toi mieleen pienet saniaisenlehdet. Kevyesti aaltoileva pintaneule sopii myös sävytetyille langoille. Kuvio jatkuu sukan kärkeen asti ja kärkikavennukset tehdään pitsineuleen lomassa. Mikäli läikittyminen epäilyttää, neulo vuorotellen kahdelta eri kerältä.

Lanka ja langan menekki

ShibuiKnits Sock (100 % merinovillaa; 50 g / 175 m), 100 g vihreää (7495, Wasabi)

Neuletiheys

Noin 34 s ja 48 krs pintaneuletta suljettuna neuleena = 10 cm

Puikot

Sukkapuikot, 2,5 mm tai käsialan mukaan

Koko

Naisen leveä, kuvattu koossa 41.

Malli on tehty sopimaan omiin leveisiin jalkoihini. Sukkia voit kaventaa käyttämällä ohuempaa lankaa ja puikkoja tai lisäämällä kiilakavennuksia.

Ohje

Varsi

Luo 72 s ja jaa silmukat sukkapuikoille, 18 s/puikko. Neulo kierrettyä joustinta (1 n, 1 kiertäen o) noin 2 cm.

Neulo seuraavaksi pitsikuviota 1. kaavion mukaan. Toista kaavion 20 kerrosta 2 kertaa tai kunnes sukan varsi on halutun mittainen. Kahdella toistolla sukan varren pituudeksi tulee noin 10 cm. Jokainen uusi mallikerta pidentää vartta kerrostiheyden mukaan noin 3-4 cm.

Kantapää

Aloita seuraavalla kerroksella kantalappu. Nosta ensimmäinen s neulomatta. Neulo seuraavat 35 s oikein. Käännä työ. Nosta ensimmäinen s neulomatta. Neulo seuraavat 35 s nurin. Käännä työ. Toista näitä kahta kerrosta, kunnes kantalapun korkeus on 36 krs ja olet viimeksi neulonut nurjan  puolen kerroksen.

Nosta ensimmäinen s neulomatta. Neulo seuraavat 20 s oikein. Tee ylivetokavennus, neulo 1 o, käännä työ. Nosta seuraava s neulomatta. Neulo 7 s nurin. Neulo 2 nurin yhteen, 1 n, käännä työ. *Nosta ensimmäinen s neulomatta. Neulo oikeaa 1 s:n päähän edellisestä käännöskohdasta. Tee ylivetokavennus, neulo 1 o ja käännä työ. Nosta ensimmäinen s neulomatta. Neulo nurjaa 1 s:n päähän edellisestä käännöskohdasta. Neulo 2 nurin yhteen, neulo 1 n, käännä työ.* Toista *–*, kunnes kantalapun kaikki s:t ovat jälleen mukana työssä. Kantalapussa on nyt 22 s.

Nosta ensimmäinen s neulomatta ja neulo kantalapun loput s:t oikein. Poimi kantalapun reunasta 17 s. Neulo jalkapöydän s:t kaavion 1. kerroksen mukaan. Ota työhön uusi puikko. Poimi kantalapun reunasta 17 s ja neulo samalle puikolle vielä seuraavalta puikolta 11 s. Merkitse tämä kohta kerroksen aloituskohdaksi kiilakavennusten ajaksi.

Kiilakavennukset

Aloita kiilakavennukset. Neulo, kunnes 1. puikolla on jäljellä 3 s. Neulo 2 s oikein yhteen ja viimeinen s oikein. Neulo 2. ja 3. puikon s:t jatkossakin aina 1. kaavion mukaan. Neulo 4. puikolla 1 s oikein, tee kahden noston kavennus tai ylivetokavennus ja neulo puikon loput s:t oikein. Neulo seuraavan kerroksen s:t oikein. Toista kiilakavennukset joka toisella kerroksella, kunnes 1. ja 4. puikoilla on kummallakin jäljellä 18 s. Kiilakavennusten jälkeen kerroksen aloituskohta siirtyy takaisin jalkaterän sivuun: neulo 1. ja 2. puikoilla sileää jalkapohjaksi ja 3. ja 4. puikoilla pitsikuviota 1. kaavion mukaan.

Kärki

Kun jalkaterän pituus on noin 6 cm vähemmän kuin sukan haluttu pituus, aloita kärkikavennukset 2. kaavion mukaan. Neulo kavennukset kaavion kerroksilla 1, 10, 20, 23, 25 ja 26 sekä jalkapohjan että jalkapöydän puikoilla. Jatka pitsikuviota kuitenkin vain jalkapöydän puikoilla.

Kun olet neulonut 2. kaavion 26. kerroksen, katkaise lanka, vedä se jäljellä olevien silmukoiden läpi ja kiristä. Päättele langanpäät. Halutessasi kostuta sukat kevyesti ja levitä muotoonsa kuivumaan.

Kaaviot

1. kaavio

2. kaavio

Teksti ja kuvat

Kristel Nyberg

Lisää Kristelistä

Ulla 02/08 - Ohjeet

Laura Uusitalo:
Aleenan mekko

Piritta:
Arjan poncho

Eeva Saviranta:
Bambusukat

Elina Huhtanen:
Hellevarpaat

Kristel Nyberg:
Hulivilin hellemekko

Laura Uusitalo:
Hyrrä-setti

Mira Ranki:
Jade-takki

Satu Ruokamo:
Kesäkeijun säärystimet

Pia Tuononen:
Koiranputkisukat

Distant Knitter:
Käänteinen-pipo

Eeva Saviranta:
Lauralle-sukat

Marjut Katajala:
Leenan fiinimmät sukat

Marjut Katajala:
London Calling -sukat

Eeva Saviranta:
Lorelein heinikko -sukat

Taija Elo:
Maia-toppi

Terhi Saksa:
Marjakimara-jakku

Kristel Nyberg:
Meripoika-kesämyssy

Eeva Saviranta:
Neljäkkäät-sukat

Taina Anttila:
Ne on vaan sukat

Lankakomero:
Panache-huivi

Eeva Saviranta:
Petäjä-sukat

Anne H:
Pöllön sulat -sukat

Eeva Saviranta:
Rovásírás-sukat

Kristel Nyberg:
Sananjalka-sukat

Pia Tuononen:
Sepe-nalle

Katja Kvintus:
Sikuriina-takki

Marja Venäläinen:
Tähtitaivas-huivi

Pia Tuononen:
Tulppaani-kolmiohuivi

Pia Tuononen:
Tulppaani-suorakaidehuivi

Heli Suhonen:
Vendela-sukat

Marja Venäläinen:
Vilja-setti

Taina Anttila:
Ystävälle-takki

Aineiston © sen tuottajalla

Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.