ETUSIVULLE - OHJEET - ARTIKKELIT - NEUVOT - KYSY ULLALTA - ULLAKKO - INFO - BLOGI
 

 

Sukan kärjen sädekavennus

 

Ennen kuin aloitat

Tarkista, että jokaisella puikolla on parillinen määrä silmukoita. Jos silmukoita on pariton määrä, tee ensin yksi kavennuskerros, jolla neulot jokaisen puikon kaksi viimeistä silmukkaa oikein yhteen. Neulo tämän jälkeen yksi normaali kerros ennen sädekavennusten aloittamista.

Sädekavennus muodostuu kavennuskerroksista ja niiden väliin neulottavista normaaleista kerroksista, joilla ei kavenneta.

Kavennuskerrokset

Kavennuskerrokset: neulo puikon keskellä ja lopussa aina kaksi silmukkaa oikein yhteen niin, että kummallekin puolelle kavennuksia jää yhtä monta normaalia silmukkaa.

Kavennuskerrosten väliin neulottavat normaalit kerrokset: neulo yhtä monta normaalia kerrosta kuin mitä edellisellä kavennuskerroksella jäi kavennettujen silmukoiden väliin normaaleja silmukoita.

Esimerkki:

Jokaisella puikolla on 12 silmukkaa. Kavennuskerroksella neulotaan jokaisen puikon 5. ja 6. s oikein yhteen ja 11. ja 12. s oikein yhteen. Kavennettujen silmukoiden väliin jää 4 normaalia silmukkaa. Neulo kavennuskerroksen jälkeen 4 normaalia kerrosta ilman kavennuksia.

Jatka kavennuskerrosten ja normaalien kerrosten tekemistä, kunnes jokaisella puikolla on jäljellä 2 silmukkaa. Katkaise lanka, pujota se jäljelle jääneiden silmukoiden läpi ja päättele.

 

Teksti ja kuvat: MinnaProductions

Lisää Minnasta

-

Ulla 01/04: Neuvot

MinnaProductions: Sukan tiimalasikantapää

Marjut Katajala: Langan korvaaminen toisella

 

Aineiston © sen tuottajalla. Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.

Lisää tietoa Kysy Ullalta -sivulla.