ETUSIVULLE - OHJEET - ARTIKKELIT - NEUVOT - KYSY ULLALTA - ULLAKKO - INFO - BLOGI
 

 

Päätoimittajalta

 

Ulla avaa nyt kesäkauden! Tarjolla on mukavia artikkeleita, värikkäitä kuvareportaaseja ja keveitä kesäneuleita.

Kesä-Ullaa

Kesä on alkamassa, mutta se ei estä puikkoja suihkimasta. Paksujen villapaitojen sijaan on aika tehdä värikkäitä ja pirteitä kesäneuleita: laukkuja, huiveja, pikkupaitoja, ohuita pipoja, pitsineuleita...

Uutuutena Ullassa on Ullakolla sijaitseva Galleria. Oletko tehnyt neuleen Ullan ohjeen mukaan? Lähetä meille kuva ja kommenttisi neuleesta. Julkaisemme parhaat palat Galleriassa muidenkin lukijoiden iloksi. Galleriaa kannattaa seurata muutenkin: julistamme piakkoin Ullan logo- ja slogan-kilpailut virallisesti avatuiksi. Sitä ennen voi jo aloittaa verryttelemään aivosolujaan ja keksimään ennakkoon loistavia ideoita.

Toiveohjeena tarjoamme Johanna Pajakosken suositun Fifi-huivin suorakulmaisen version.

Teknisiä ongelmia

Ullan suosiolla on myös haittapuolensa. Viime numeron sarjakuva herätti niin paljon kiinnostusta Suomessa ja ulkomailla, että jouduimme turvautumaan radikaaleihin keinoihin: kuvien linkittäminen Ullan sivustolta on nyt estetty. Palveluntarjoajamme toteutti eston, koska sarjakuvan linkittämisen takia helmikuussa neljännes Ullan sivujen liikenteestä koostui siitä, kun muille sivuille (blogeihin, keskustelupalstoille ym. suosituille sivuille) linkitettyä sarjista ladattiin.

Suosio on tietenkin mukavaa, mutta Ullan webbiliikenteen määrä on rajallinen, vaikkakin runsas. Emme halunneet, että yhden kuvan ja ihmisten ajattelemattomuuden takia Ullan varsinaiset kävijät joutuisivat kärsimään, kun liikenteen raja tulisi vastaan. Siksi pyysimme estämään kuvien linkityksen, itse emme voineet sitä tehdä. Tässä vaiheessa voisin mainita, että vaikka kuvien linkitys on estetty, Ullan sivuille eli neuleohjeisiin, artikkeleihin, neuvoihin tai muuhun materiaaliin linkittäminen on aina ollut ja tulee aina olemaan erittäin sallittua.

Valitettavasti linkityksen esto aiheutti ongelmia joillekin Ullan lukijoille. Kaikkien ongelmista emme tiedä, mutta muutamat lukijat kertoivat, että heillä Ullan kuvat eivät enää näkyneet. Pahoittelemme todella paljon tätä!

Kun selvittelimme asiaa, totesimme, että kuvien näkymättömyys johtui useimmiten palomuuriohjelman ja selaimen asetuksista. Itse emme saaneet testattua eri selain- ja palomuuriyhdistelmiä ja asetuksia, mutta kiitos lukijoidemme aktiivisuuden, Kysy Ullalta -sivulla on nyt ohjeita siltä varalta, että kuvat eivät näy. Erikoiskiitokset haluaisin lähettää viime numeroon lasten kaarrokepuseron suunnitelleelle Marianne Kuokkaselle hänen kärsivällisyydestään ja ohjeistaan!

Kiitokset jälleen kerran kaikille

Ullan vanhat tutut avustajat ovat olleet ahkerina ja iloksemme olemme saaneet mukaan uusiakin avustajia. Kiitos kaikille!

Ullan hallitus vuonna 2005 on sihteeriä lukuunottamatta sama. Kiitokset koko hallitukselle ja varsinkin Ullan sihteerinä vuonna 2004 toimineelle Tiinalle ja lämpimästi tervetuloa uudelle sihteerillemme Susannalle (joka on ollut mukana auttamassa aiemmin, hän on mm. kääntänyt viime numeron huippusuositun Legs-pupun ohjeen).

Kiitos myös teille, Neuleyhdistys Ullan jäsenet ja Ullan lukijat. Teidän ansiostanne ja teitä varten olemme taas tehneet uuden numeron ja toivotamme kaikille oikein mukavaa kesää uuden Ullan parissa!

Päätoimittaja, Neuleyhdistys Ullan pj.

Marjut Katajala

PS. Tässä numerossa on mukana Ullan ensimmäinen sponsori, silmukkamerkkejä valmistava Valhalla Design. Emme kuitenkaan aio lähteä vilkkuvien tai koko ruudulle leviävien hyppivien, pomppivien ja piipittävien bannerimainosten linjalle, vaan tarjoamme Ullassa hillitysti mainostilaa yrityksille, joiden tuotteet voisivat kiinnostaa sinua, hyvä lukija. Jos taas olet yrittäjä ja uskot, että tuotteesi voisi kiinnostaa Ullan lukijoita, ota yhteyttä ja kerromme lisää.

 

Teksti:
Marjut Katajala

Lisää Marjutista

-

Artikkelit

Niina S:
Lampaasta langaksi: villakuidun matka Novitan tuotannon läpi

Kristel Nyberg:
Materiaaleja maailmalta

Kristel Nyberg:
Lankahamsterin viimeiset kiusaukset

Johanna Pajakoski:
"Mistä tuntee Ullan lukijan? Sillä on Fifi tai useampi."

Ninni:
Kuvareportaasi Lahden käsityö- ja lahjatavaramessuilta 16.4.2005

Ninni:
Kristiina Vuorelma-Ahon haastattelu

Ullan selviytymisopas vieraskielisiä neuleohjeita varten

Jussi Katajala:
Maailmankirjallisuuden klassikoita ja menestyselokuvia, joita ei koskaan tehty neulojista

 

 

Aineiston © sen tuottajalla. Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.

Lisää tietoa Kysy Ullalta -sivulla.