ETUSIVULLE - OHJEET - ARTIKKELIT - NEUVOT - KYSY ULLALTA - ULLAKKO - INFO - BLOGI
 

 

Päätoimittajalta

 

Tervetuloa lukemaan upouutta nettineulelehteä, Ullaa! Ulla on ensimmäinen harrastajien harrastajille tekemä suomalainen neulenettilehti amerikkalaisen Knittyn ja englantilaisen MagKnitsin tyyliin. Tässä numerossa tarjoamme talvisia neuleohjeita ja paljastamme lisäksi mm. sukan tiimalasikantapään niksit. Kurkista lisäksi myös Ullakolle, sillä sieltä löydät kaikkea hauskaa: neuleaiheisen sarjakuvan ja nettipostikortteja.

Mikä Ulla on?

Ullan syntysanat lausui tähänkin numeroon usean neuleen suunnitellut Tiina tämän vuoden maaliskuussa allekirjoittaneen vieraskirjassa. Totesin monien muiden lailla, että näinhän se on: Suomesta puuttuu suomalaisten neuleharrastajien toisille neuleharrastajille tekemä nettilehti, jossa me voimme jakaa ohjeitamme, ajatuksiamme sekä neuvojamme ja tehdä neulontaharrastusta tunnetuksi meidän näköisellämme tavalla.

Kevään ja kesän kypsyttelimme ajatusta, kyselimme mielipiteitä ja ideoita siitä, mitä Ulla voisi sisältää. Kiitos ideoinnista kuuluu suomalaisten neuleblogien lukijoille ja tietenkin meidän niin tutuksi tulleelle kokoontumispaikallemme, Neulonta-sähköpostilistalle, josta saimme mukaan tekijöitä ja jonka jäseniltä saimme paljon hyvää palautetta.

Loppukesästä perustimme Neuleyhdistys Ullan tukemaan lehden toimintaa. Aivan lyhyessä ajassa Neuleyhdistys Ullaan liittyi parikymmentä jäsentä! (Yhdistyksestä löydät lisää tietoa Info-osiosta.) Toivottavasti meininki jatkuu samanlaisena ensi vuonnakin ja pääsemme kehittämään yhdessä Ulla-henkistä toimintaa.

Entäpä Ullan nimi? Se vaati kypsyttelyä ja pohdintaa. Pitkään mukana olleet suosikit hylättiin, kun Johanna keksi nimen Ulla. (Johannan neuleohje löytyy Ohjeet-sivulta. Johannaa saat myös kiittää Ullan ulkoasusta.) Ulla on nimenä lyhyt ja ytimekäs, sympaattinen, retrohenkinen, toisaalta nuorekas ja toisaalta kodikas - eivätkä viittaukset villaan (norjaksi ull) olleet haitaksi, päinvastoin.

Ulla kiittää

Ullan puolesta haluan kiittää kaikkia, jotka ovat olleet mukana tavalla tai toisella: kiitos kaikille kyselyihin vastanneille ja palautetta antaneille. Ennen kaikkea kiitos heille, jotka ovat liittyneet Neuleyhdistys Ullaa ja heille, jotka ovat lähettäneet aineistoa tai jotka ovat olleet mukana suunnittelemassa Ullaa. Ilman teitä emme olisi nyt tässä! Suuri kiitos kaikille!

Ulla tarvitsee sinuakin!

Kuten sanottu, Ullaa tekevät harrastajat harrastajille, toisin sanoen me toisillemme, joten tarvitsemme myös sinun apuasi. Ilman harrastajien tekemisen iloa emme saa Ullaankaan aineistoa!

Ullan ei ole tarkoitus harjoittaa liiketoimintaa, vaan Ulla on Ullasta innostuneiden yhteinen nettiprojekti, johon jokainen osallistuu vapaaehtoisesti. Emme peri lukijoilta maksua emmekä osta aineistoa, vaan luotamme toisiimme ja siihen, että neuleharrastajilta löytyy osaamista ja lahjakkuutta, jonka he haluavat jakaa toisten neuleharrastajien kanssa.

Jos kiinnostuit, älä ujostele! Olitpa jo Ullan syntysanojen aikaan mukana tai vasta nyt Ullan löytänyt, me haluamme kuulla sinusta! Ulla voi olla juuri sinulle oikea kanava. Onko sinulla laatikon pohjalla neuleohjeita, joita haluaisit julkaista, mutta et ole löytänyt sopivaa paikkaa tai haluaisitko kirjoittaa neuleaiheisia artikkeleita tai neuvoja? Me Ullassa otamme sen kiitollisina vastaan. (Lisätietoa aineiston lähettämisestä ja aikatauluista löydät Info-osiosta.)

Tervetuloa mukaan! Ullan puolesta haluan toivottaa antoisia lukuhetkiä!

Päätoimittaja, Neuleyhdistys Ullan pj.

Marjut Katajala

 

Teksti: Marjut Katajala

Lisää Marjutista

-

Ulla 01/04: Artikkelit

Sanna Suvanto: Neulonta ja tekijänoikeudet

Niina Hakkarainen: Neulojan opas Roomaan

Ulla testaa: Huopuvat langat

Jussi Katajala: Elämä, maailmankaikkeus - ja lanka

 

Aineiston © sen tuottajalla. Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.

Lisää tietoa Kysy Ullalta -sivulla.