« Ullan 03/08 kansikuvaneuleen äänestys on alkanut | Ullablog | Ulla myöhästyy »

Ulla ja tulostaminen

Nimimerkki "minä" tiedustelee kommenteissa: "Onko Ullan sivut tehty tarkoituksella sellaisiksi, ettei ohjeita voi tulostaa??"

Vastaus samalla tiedoksi muillekin asiaa ihmetelleille:

Muutkin Firefox-selaimen (varsinkin version 2.x) käyttäjät ovat huomanneet saman selaimen bugin (lisätietoja Mozilla Support Forumissa / lisätietoja Mozillazinessä): jos taulukon solu on yli sivun kokoinen, sivun tulostaminen ei onnistu.

Mainitsemasi ohje, Strawberry Field -sukat, on Ullan numerossa 03/07. Kyseinen numero on ainoa numero, jossa ongelma on ilmennyt - numerossa on niin paljon ohjeita, että niiden listaaminen sivun reunaan venytti listan sisältävän taulukon solun yli sivun mittaiseksi, jolloin Firefoxin bugi haittaa tulostamista. Aiemmissa numeroissa ohjeita on ollut vähemmän ja lista on mahtunut yhdelle sivulle.

Numerosta 01/08 alkaen Ullan sivujen taitto ei enää ole ollut taulukkopohjainen, vaan CSS-pohjainen, jolloin tulostamisen pitäisi sujua ongelmitta myös Firefoxilla.

EDIT:

Jos ja kun ongelmia on, haluamme tietenkin selvittää ne mahdollisimman hyvin ja kehittää Ullaa edelleen. Siksi pyydämme ainakin seuraavia perustietoja vikailmoitusten yhteydessä:

- Selain ja sen versio (esim. Firefox 2.0.0.17)
- Käyttöjärjestelmä (esim. Windows XP)
- Minkä ohjeen kanssa ongelma ilmeni, mikä Ullan numero oli kyseessä? (Esim. Strawberry Field, Ulla 03/08)
- Miten ongelma ilmeni? (Esim. "Ohjeesta jäi loppu tulostumatta.")
- Ilmenikö ongelma vain yhden ohjeen kanssa vai usean/kaikkien saman numeron ohjeen kanssa?

Kommentit

On tässä tullut ihan viime päivinäkin muutama ohje tulostettua Ullasta, ja itsekin olen tehnyt niin että kopion ohjeet ensin Wordiin ja muokkailen juuri fontteja ym. ennen tulostusta. Tulostus kyllä onnistuis myös selaimesta suoraan, mutta en haluaisi tulostaa joka ohjeeseen noita valikkoja, ohjelistaa, logoa ym. vaan pelkkä ohje riittäisi. Niinpä ajattelinkin vaikka sitten tätä kautta ehdottaa, josko voisi ottaa harkintaan tehdä toisen CSS-tiedoston tulostusta varten - siinä olis helppo muokata sivu niin että tulostettaessa poistettais kaikki "ylimääräinen" sivuilta kuten vaikka nuo valikot (eihän niitä paperilla tarvitse), ja ehkä niitä fonttejakin vois miettiä mikä on tulostettaessa paras vaihtoehto. Tämmöisiä mietintöjä tulostamisesta :)
Tulostusongelmaan on hyvä ratkaisu www.ilmaisohjelmat.fi sivuilla. Asenna sieltä PDF-tulostusohjelma PDFCreator, jolla saa tulostettua auki olevan nettisivun pdf-muodossa sekä tiedostoon että suoraan tulostimelle. Myös muista ohjelmista saa tulostettua pdf-muotoon, kun valitsee tulostimeksi PDFCreatorin. Asennuksessa selaimeen PDF-Toolbar, jolloin selaimeen tulee suoraan PDF-nappi, asetukset täytyy tietenkin laittaa ohjelmassa kohdalleen. Ei muuta kuin hyviä tulostuksia.
Tuosta Ullasta 3/07 olen epätoivoisesti yrittänyt tulostaa Bombadil- sukkien ohjetta. XP- käyttiksellä ja IE- selaimellakaan se ei onnistunut ilman melkomoisia muokkaustoimia.
Minä kopioin ohjeet aina ensin wordiin, otan joskus kuvatkin pois ja pienennän tekstiä. Saa just sellaisia tulosteita kuin haluaa ;o)
Minulla ei onnistunut viime numerossa Tuliketulla tulostaminen, joten oli pakko vaihtaa välillä Exploreriin. Onko teillä mietitty PDF-tiedotomahdollisuutta? Se olisi minun ehdoton suosikkini.

Kommentoi

Takaisin Ullaan