« Ullan jäsenmatkalla tilaa | Ullablog | Yhteystiedot »

Uusi käytäntö: bumerangiohjeet

Olemme jo saaneet muutaman neuleohjeen uutta Ullaa varten, kiitos lähettäjille!

Jos olet liittynyt mukaan Ravelryyn, olet saattanut huomata Ulla Knits -ryhmässä viestin, jossa pyysimme kommentteja Ullan checklistaan. Viestissä mainittiin tulevasta bumerangikäytännöstä, josta tässä luvattua lisätietoa.

Olemme saaneet runsaasti neuleohjeita viimeisimpiin numeroihin. Suurin osa ohjeista on kirjoitettu hyvin, mutta muutamat ohjeet ovat olleet epäselviä ja/tai puutteellisiakin. Koostajien aikaa säästääksemme olemme päättäneet ottaa käyttöön ns. bumerangikäytännön: jos ohjeessasi on paljon epäselvyyksiä tai puutteita, lähetämme sen sinulle takaisin kommenttien kera korjattavaksi.

Kyseessä ei ole hyväksymis- tai hylkäysmenettely!

Vaikka saisit ohjeesi bumerangina takaisin, neulettasi ei ole hylätty, vaan Ulla julkaisee ohjeesi mielellään ehdotettujen korjausten jälkeen. Korjausten ei tarvitse ehtiä deadlineen mennessä, mutta olisi tietenkin hyvä, että saisimme korjatun ohjeen takaisin hyvissä ajoin ennen kansikuvaneuleäänestyksen alkua.

Tarkoitus ei ole lannistaa ketään, sillä tekemällä oppii. Bumerangeja on turha pelätä! Muutama pilkkuvirhe tai kömpelö lauserakenne ei lähetä ohjettasi samantien bumerangina takaisin.

Ohjeiden kirjoittamisen tueksi olemme lisäämässä Info-sivuille tarkistuslistan, josta on tällä hetkellä nähtävänä ensimmäinen luonnos. Listan on tarkoitus olla ohjeen kirjoittamisen tukena ja täydentää olemassaolevia ohjeita, ei korvata niitä tai Ullan neuleohjepohjaa. Kommentit ovat tervetulleita!

Lyhyesti:
- jos ohjeestasi puuttuu jotain olennaista tai se on vaikeasti ymmärrettävä ja vaatii runsaasti editointia, saat ohjeen bumerangina takaisin
- kun olet korjannut ohjeen, lähetä se takaisin meille, niin julkaisemme sen

Kommentoi

Takaisin Ullaan