« Lisää KIP-kuulumisia | Ullablog | Ullan jäsen: äänestä kansikuvaneuletta »

Juhannustaikaa

Näin keskikesän juhlan lähestyessä Ulla haluaa auttaa sinkkuneulojattaria löytämään elämäänsä Sen Oikean, joka saa puikot kilkattamaan entistä tiuhempaan tahtiin. Neulojan juhannustaikoja, olkaapa hyvät!

- Katsottaessa kaivoon, lampeen tai lähteeseen juhannusyönä, mieluiten alasti tai neuleeseen pukeutuneena, näkee tulevan puolison.

- Hyvän naimaonnen saa, jos juhannusyönä kierittelee lankakerää alastomana kasteisella niityllä.

- Kun juhannusaattoyöksi panee kerimättömän vyyhdin tyynynsä alle, näkee tulevan puolisonsa yöllä pitelevän sitä käsissään kerimistä varten.

- Kun juoksee neuleeseen pukeutuneena saunasta tullessaan juhannusyönä ruisvainion ojia, niin yhdeksännessä ojassa tulee sulhanen vastaan.

- Kun juhannusyönä kiertää kolmikulmaisen pellon kolmeen kertaan vain neuleeseen pukeutuneena, niin kolmannella kerralla tulee elämänkumppani vastaan.

- Tulevan puolisonsa näkee, kun menee juhannusyönä kosken keskelle vesikivelle istumaan ihan alasti, ainoastaan lankavyyhti vyönä.

- Jos juhannusyönä tyttö lakaisee makuuhuoneensa lattian ilkosen alastonna punainen lanka vyötäisillä, niin hänen sulhasensa haamu tulee häntä tervehtimään.

- Juhannusaattoiltana pitää lakaista lattia neulepaitasillaan, kerätä langanpätkät ja vyötteet paidan helmaan ja viedä ne umpilampiin. Sieltä kun palaa, tulee naimamiehiä.

- Tulevan puolison voi nähdä juhannusyönä unessa, jos on laittanut tyynynsä alle yhdeksällä heinällä sidotun lankanipun.

- Kun juhannusyönä asettaa tyynynsä alle ennen nukkumaan menoa seitsemän erilaista lankaa, jotka on hankittu seitsemästä eri kaupasta, hyllystä tms., tulee yöllä unessa tuleva sulhanen tervehtimään kaunis kirjoneule päällä. Mitä parempilaatuisia langat ovat, sitä parempi kuva.

- Tulevasta sulhosta voi uneksia myös vasemman jalan itse neulottu sukka väärin päin jalassa. Varmemman tuloksen saa, jos sukka on neulottu Ullan ohjeen mukaan. Kaikkein varmimman tuloksen saa, jos sukan on suunnitellut itse ja lähettänyt ohjeen Ullaan.

- Tulevan sulhon voi nähdä, jos kello 12 juhannusyönä kiertää saunan kolmesti ja katsoo sitten luukusta sisään tai kurkistaa vain neuleeseen pukeutuneena lähteeseen. Jos turvaudut saunatemppuun, varaa sulholle jokin lahja (mieluiten jotain itse neulomaasi), sillä muuten keskeneräiset neuleet uhkaavat.

- Juhannusneuleen pingotettuaan hyppäävät tytöt lempeään nostaakseen sen yli.

- Kun juhannussaunan jälkeen heittää keskeneräisen neuleen saunan katolle, niin siitä suunnasta mihin puikon päät osoittavat, tulee heittäjälle sulhanen.

- Juhannusaattona pitää neule kädessä juosta seitsemän kertaa myötäpäivään pihan suurimman kiven ympärillä. Kun kivelle juhannusyönä palaa, näkee tulevan sulhasensa.

- Neito voi kuunnella juhannusyönä puikkojen kilkatusta. Niin monta kertaa kuin puikot kilkahtavat yhtä kerrosta neulottaessa, niin monta vuotta on sulhasen löytymiseen. Jos puikot eivät kilkahda lainkaan, tulee sulho vielä samana vuonna.

Kommentit

Kuinkahan monta noista jaksan toteuttaa?!?! T. vanhapiika...vielä...
Huikea juttu!
Voi, nyt ihan harmittaa, että on jo isäntä hankittuna! ;) Kyllä oli niin hienoja taikoja, että kokeilisin heti, jos voisin... :)
Hauska! Oliskos mitään tällasille rouvashenkilöille sopivia (lankaostoksiin houkuttelevia) taikoja? Kyllä mää ton ukkoni tunnistan jo :D, mutta seitsemää erilaista lankaa seitsemästä eri lankakaupasta, se se olis jotain!!
Aivan mahtava! Hyvää juhannusta myös Ullan väelle!
Äh, mie ku luulin uuden Ullan ilmestyneen. T: parantumaton tosikko.
Hih :)

Takaisin Ullaan